Ti trin til at finde din babysitter

Sitly hjælper forældre og babysittere, der bor i det samme kvarter, med at finde hinanden. Dit kvarter er fyldt med fantastiske babysittere, og Sitly er den bedste måde til at finde den perfekte børnepasning til dig. Dette er de 10 trin til at finde den ideelle babysitter. Selvfølgelig er dette blot en vejledning, så vælg de trin, du føler dig mest tilpas med, og så kan du justere dem efter din personlige situation. 

Step 1 Beslut dig for, hvad du leder efter i en babysitter

Hvem er din ideelle babysitter? Tænk over karakter, alder og erfaring. Hvor langt bor I fra hinanden? Hvornår er hun ledig? Din søgning vil være meget lettere, når du ved, hvad du leder efter. Beslut dig på forhånd for, hvilke egenskaber, der er vigtige for dig, og hvad du er villig til at gå på kompromis med.

Step 2 Udfyld dine oplysninger, og tilføj et godt billede

Tilmeld dig Sitly, og brug et par minutter på at udfylde din profil. Jo flere oplysninger du tilføjer på din profil, jo flere babysittere kan vi vise dig, som er relevante til din søgning, og samtidig vil babysitteren vide mere om, hvad du leder efter. Der er også en sektion, hvor du kan tilføje flere oplysninger om dig selv. Det er en god idé at tilføje information om:

 • Du og dine børn
 • Hvornår og hvorfor du har brug for en babysitter, f.eks. efter skole, eller lejlighedsvis hjælp
 • Ekstraopgaver, du gerne vil have, at din babysitter hjælper med, hvilket eksempelvis kan være lektier eller mindre huslige pligter.

Step 3 Filtrér, og find babysittere, der passer perfekt til dig

Når du har tilmeldt dig, kan du med det samme se babysitterne i dit kvarter. Du kan bruge filtre såsom 'alder' eller 'timeløn'. Sitly viser dig hvilke babysittere, der er det bedste match, baseret på dine profiloplysninger og filtre.

Step 4 Send en besked til de babysittere, du kan lide

Kig på nogle babysitterprofiler: se deres oplysninger, deres billeder, samt anmeldelser fra andre forældre. Hvis du finder en, der måske kunne være et godt match, kan du sende dem en besked og introducere dig selv! Du kan fortælle dem om din familie, hvad du leder efter, og hvorfor de vil være et godt match for din familie. Under jeres samtale vil det være en god idé at stille de følgende spørgsmål:

 • Vil du være interesseret i at babysitte for os?
 • Er du tilgængelig, når vi har brug for en?
 • Har du nogle anbefalinger?
 • Hvad er din timeløn?

Med ét klik kan du også invitere dem til at kigge på din profil og ansøge om jobbet. Babysitteren vil modtage en standardbesked, hvor de inviteres til at ansøge om dit babysitterjob.

Step 5 Tjek udtalelser og profiler på de sociale medier

Ring til personerne fra de anbefalinger, som babysitteren har givet dig. Hvad synes andre familier om babysitteren? Hvis du også beder om babysitterens efternavn, kan du se nærmere på deres profiler på de sociale medier, så du kan finde ud af, hvem de er. Instagram, Facebook og Twitter er en god måde til at lære folk at kende.

Step 6 Aftal et interview

Det er tid til at møde din babysitter! 

Hvis du kan lide, hvad du ser og hører, kan du invitere babysitteren hjem til dig, så I kan fortsætte interviewet. Det er en mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og se, hvordan de kommunikerer med dig. Det behøver ikke at være formelt. I kan blot have en god samtale over en kop kaffe, hvor I kan snakke om forskellige emner, såsom:

 • Hvor længe har du været babysitter?
 • Hvad kan du lide ved at være babysitter?
 • Hvilken aldersgruppe har du mest erfaring med?
 • Hvad kan børn bedst lide ved dig?
 • Hvordan beroliger du de børn, du babysitter?
 • Hvad er dine yndlingsaktiviteter med børn, når du babysitter?
 • Vil du have noget imod at følge børnene til deres fritidsaktiviteter?
 • Hvor længe kan du babysitte om aftenen?
 • Hvilke huslige pligter er du villig til at udføre?

Step 7 Mød børnene!

Det er super, hvis du kommer godt ud af det med din nye babysitter, men det er endnu vigtigere, at dine børn også kommer godt ud af det med dem! Det er trods alt dine børn, der skal bruge mest tid sammen med babysitteren. Observer din nye babysitter og se, om hun føler sig tilpas med at kommunikere og være sammen med dine børn. Du kan selvfølgelig planlægge dette på samme tidspunkt som interviewet; det behøver ikke at være på forskellige dage.

Step 8 Aftal en prøveperiode

Aftal en prøveperiode, for at se, om det fungerer. Du kan overveje et antal gange, hvor babysitteren kommer hjem til jer. Du kan også opbygge tiden, hvor du er væk, for at se, om det hele går godt.

Step 9 Underskriv en babysitterkontrakt

Når du finder en fantastisk babysitter, er det altid bedst at gennemgå jeres aftaler, så der ikke opstår misforståelser. Du kan endda notere disse aftaler i en babysitterkontrakt. Kontrakten kan blot være en simpel en. Du kan tilføje alle de ting, du finder vigtige:

 • Timeløn
 • Arbejdstider
 • Ekstraopgaver
 • Yderligere oplysninger om dine børn (rutiner, medicin, allergier)

Step 10 Evaluer med jævne mellemrum

Kommunikér med hinanden. Giv jer tid til at evaluere, hvordan tingene går, helst uden at børnene er til stede. På den måde er der masser af tid til at fortælle hinanden, hvad I synes, stille spørgsmål eller tilbyde råd.